Circulaire kantoorinrichting
2020-07-28 - Hal18
De circulaire economie, waarin afval de nieuwe grondstof is, wordt steeds belangrijker. De overheid wil dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Hiervoor moeten belangrijke stappen worden gezet door zowel consumenten als door het bedrijfsleven. Een relatief eenvoudige manier voor het bedrijfsleven om een stap in de goede richting te zetten is door over te stappen op refurbished en redesigned meubilair. Dankzij een jarenlange ervaring kan Hal18 elke ondernemer, groot en klein, vooruit helpen met een upcycled kantoorinrichting.
Waarom circulair?
Er is een grote noodzaak voor het ontwikkelen van een circulaire economie, zo geeft de rijksoverheid zelf aan: de wereldbevolking blijft groeien, terwijl de voorraad grondstoffen juist afneemt. Bovendien is de Nederlandse economie nu nog sterk afhankelijk van geïmporteerde grondstoffen. Het produceren van afval en uitstoten van fossiele brandstoffen heeft daarnaast een grote negatieve impact op het milieu.
De overheid heeft daarom, samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten en natuur- en milieuorganisaties, overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties het doel gesteld dat Nederland in 2050 volledig circulair is. In een volledig circulaire economie wordt er geen restafval meer geproduceerd. Na gebruik worden grondstoffen en materialen gerecycled zodat ze opnieuw te gebruiken zijn. Hierdoor zal ook de vraag naar nieuwe grondstoffen sterk afnemen.
Het bedrijfsleven kan een belangrijke bijdrage leveren door bij herinrichting niet voor volledig nieuw meubilair te kiezen, maar voor recycling met een vergelijkbare kwaliteit. Daarbij komt de jarenlange ervaring in kantoorinrichting en hergebruik van Hal18 goed van pas. Wij zetten ons graag in voor de missie van ondernemers om volledig circulair te zijn in 2050.
Wat doen wij?
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de visie en identiteit van Hal18. Het zit ons in het bloed. Voor alle productiemethoden zoeken wij steeds weer naar de groenst mogelijke oplossing. Dat betekent niet alleen dat wij continu alert zijn op de CO2-uitstoot, maar bij refurbishing ook kiezen voor recyclebare of biologische stoffen. Wij werken zoveel mogelijk lokaal en selecteren bij samenwerkingen circulaire partijen.
Verantwoord ondernemen met oog voor de circulaire economie betekent dat wij ook veel waarde hechten aan onze maatschappelijke functie. Daarom werken wij samen met sociale bedrijven waar mensen in dienst zijn met een afstand tot de lokale arbeidsmarkt. Bij aanbestedingen dienen bedrijven een vast percentage (meestal 5%) van de opdrachtsom aan dit social return te besteden. Door een samenwerking met Hal18 behalen bedrijven deze verplichting eenvoudig.
Circulaire kantoorinrichting toepassen
Naast de positieve aspecten voor de omgeving valt er voor u een aanzienlijk financieel voordeel te behalen door in te stappen in de circulaire economie. Elke ondernemer kan zo namelijk veel geld besparen. Wanneer u kiest voor upcycling of opknappen en refurbishing (van bijvoorbeeld meubels) kunt u tot wel 65% besparen in vergelijking met de kosten van een volledig nieuwe kantoorinventaris. Dat kan uiteenlopen van het opkopen en weghalen van uw oude meubilair tot het gehele projectmanagement en terugplaatsen van uw eigen opgeknapte inventaris.
Voor elke opdracht wordt eerst uw bestaande kantoorinrichting geanalyseerd. Daarbij bepalen we de waarde van al het meubilair. Dit is inclusief het meubilair dat in de volgende stap niet voor hergebruik in aanmerking komt! Vervolgens wordt samen de beste oplossing van deze drie mogelijkheden gekozen:
- Reconditioning: schoonmaken & herstellen
- Refurbishing: bijvoorbeeld opnieuw bekleden of overspuiten
- Demonteren: uit elkaar halen
Bij het demonteren zijn er daarna vier mogelijkheden, waaronder het alsnog toepassen van reconditioning of refurbishing. De twee overgebleven opties zijn:
- Redesign: uit diverse bruikbare onderdelen en eventueel nieuw materiaal stellen we nieuwe meubels samen voor uw interieur.
- Recycle: onbruikbare onderdelen worden weliswaar niet gebruikt voor nieuwe meubels, maar worden als grondstof wel zoveel mogelijk gerecycled.
Reconditioning, refurbishing en redesign leiden zo tot een upcycled kantoorinrichting, waarmee uw kantoor weer jaren vooruit kan. Zo kunnen meubels die aan vervanging toe waren een tweede, derde of zelfs wel vierde leven behalen. Van al het aangeleverde materiaal krijgt inmiddels 80% tot 90% dankzij ons een nieuw leven. Op die manier kunt u, samen met Hal18, een geweldige bijdrage leveren aan de circulaire economie. Wij kunnen op verzoek ook een circulair rapport opstellen, zodat er een tastbaar bewijs is van de duurzaamheid van uw kantoorinrichting.
Bekijk onze circulaire kantoormeubelen >